tuinbeschrijving

 

 

zie ook tuin marc en gaby

 

terug

De tuin, 50 are groot, is gelegen rond een langgevelhoeve in een landelijke omgeving .
De natuurlijke omkadering en de mooie vergezichten waren van grote invloed op het ontwerp van deze tuin, gemaakt door de eigenaars zelf, beiden Tuin-en Landschapsarchitecten.
De duidelijk vormgegeven basisstructuur en ruimte-indeling vloeide voort uit de lange dominante lijnen van gebouw en terrein. Hierdoor ontstonden evenwijdige en daarop weer loodrechte assen.
Begroeide muren, hagen, gevlochten wanden en klimopwanden zorgen voor het ontstaan van de verschillende buitenruimtes, waardoor een wandeling door de tuin heel afwisselend wordt. Vanuit ieder venster van de woning geeft dit steeds een ander plaatje.
De talrijke ruimtes met hun eigen sfeer, roepen verschillende stemmingen op: die van rust in de japans aandoende voortuin van het vlechtatelier, waar organisch geschoren vormen van buxus, taxus en beuk proberen te wedijveren met grote natuurkeien; dan weer van verfrissing tussen de voorjaarsbloeiers onder de hoge bomen langs het opritgedeelte;iets verder kleurig en geurig tussen de blauw /paars bloeiende planten in een behaaglijkomtuinde ruimte; dan weer landelijk in de boomgaard met kleinvee en de omhaagde groentetuin , of een gevoel van intimiteit op de besloten binnenkoer met beplanting in de wit-groen-gele tinten; of huiselijk verpozend op de verschillende gezellige terrasjes rond de woning, meeverhuizend met de zon en de wind, genietend van de verschillende vergezichten op het omliggende landschap met de rustig grazende koeien aan de omheining, om dan weer verwonderend het leven in en rond een grote vijver waar te nemen.
Om ten slotte met de passende woorden van Marc Demesmaeker in het boek ‘Droomtuinen 2' te eindigen: een niet afgeborstelde tuin met een doordachte nonchalance waar het aangenaam vertoeven is. U bent van harte welkom.